tiistai 22. helmikuuta 2011

Joustofroteesta yms

Traktoritunika. Nuorimmalle kelpas, 5-vee sanoo, ettei ota nuin poikamaista. Äiti tykkää tän kankaan väreistä niii-in.

Hippiekankaan lopuista hame nuorimmalle. Malli pelleili niin, ettei meinannut kuvaa saada.

140 cm ylipitkiä pukeutumispaitoja tytöille. Näitä sais tehä eri värisiä ja kuulema kapeammilla olkapäillä.

Mielenkiintoinen, vohvelipintainen joustava kangas muuttui puseroksi. Menee myyntiin. Koko 104 cm.
Dinosauruksia ja pilviä.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Epämääräisiä töitä

Pakkanen paukkuu ja mulle riittäis jo. Mihin vois valittaa? ;) Mutta pakkasella on hyvä tehdä näitä kodin pieniä töitä, jotka monesti on niitä kaikista sitkaimpia. Aloittaminen on se suurin kynnys.

Ompelupöydän valtaa keskeneräiset, jotka huutaa helman kääntämistä tai nappeja tms. Kangaskauppaan pitäis päästä. Aika hyvät tosin on nuo varastot, mutta joskus johonkin ei passaa mikään omista kätköistä. Helman käännöt taas vaatii lankojen vaihtamista ja jos koneessa olevilla on tarkoitus ommella vielä muutakin, niin odottavat sitten. Sarjatyötäkö?


Meillä on keittiössä aputaso, jossa on massiivipuulevy. Tämä pitäis välillä vahata, mutta sen hoksaa vasta sitten, ku vaha on niin kulunut, että tasoon imeytyy epämääräisiä ruokatahroja. No, nyt kuitenkin kiiltää taas! Hioin ja vahasin.

Tästä eteenpäin ostan joulukukaksi aina orkidean. Joulutähti paleltui heti, kun aatonaattona oli pakkasta. Ja orkidea on vaan niin hieno.

En osaa virkata, en yhtään, mutta päätin opetella. Katsotaan... 
Aurinkoista kevättä kaikille!

perjantai 11. helmikuuta 2011

Hyti, hyti


Kyllähän se näyttää hyvältä tuo maisema. Ikkunasta nimittäin, mutta ulos ei tee mieli. Yli kolmekymmentä astetta ollut kahtena aamuna. Tule jo ihana kevät.


Tämä näky kyllä jaksaa ilahduttaa. Elävä tuli.

Hempeän vaaleanpunainen mekko 68 cm.

Tässä näkyy tuo ihana herkkä kuvio.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Talousjakkaran entraus


 Toistakymmentä vuotta vanha talousjakkaramme oli kokenut kovia. Lakka oli kulunut ja viimeisessä seinien maalausremontissa en vaivautunut enää suojaamaan jakkaraa mitenkään.
No, kuitenkin hyvä jakkara ja tunnearvoakin, kun henkilökohtainen häälahjani. Siispä hiomaan. Yläkuvassa hiottuna jo lakat ja maaliroiskeet pois.
Oisin halunnut testata yhtä maalausideaa, mutta ei just siihen hätään löytynyt sopivaa sabluunaa, joten päädyin käyttämään olemassa olevia materiaaleja: pähkinäpetsiä ja lakkaa. Lakkausta en ole harrastanutkaan vähään aikaan ja tuntu niin takkuselta.

Lopputulos. Jospa tämä menis seuraavat kymmenen vuotta.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Hellekesää odotellessa...

Ajattelin sitten alkaa ompelemaan kesävaatteita. Kehittelin löysän tunikapaidan, johon käy ohuemmat puuvillat ihanasti. Alla muutama versio viime viikolta. Lisää leikattuna.

Värikäs kukallinen omalle kuopukselle. Tätä kangasta on, jos joku haluaa tilata. Mallina meidän Amanda, n. 90 cm korkea nukke.


Tykkään niin tästä kaula-aukosta.

92 cm punaorassi myyntiin.


68 cm keltakukkainen myyntiin.

tiistai 1. helmikuuta 2011

Helmikuu jo!

Keväinen tunika, koko 92 cm.

Samasta vanhasta verhosta hame 86 cm raitaresorilla.


Tässä sitten se varsinainen syy niihin limenvärisiin saumurinlankoihin. Pitkällisen tuotekehittelyn (lähinnä ajatustasolla) tulos: 200 cm kylpytakki miehelle. Väri herran itse valitsema.190 cm kylpytakin tein tilaustyönä oranssista bambufroteesta. Harmi taas, etten ottanut kuvaa ennen lähetystä.

Ei takuulla löydy kaupasta lähemmäs kaksimetriselle hoikalle näin hyvää kylpytakkia. Testattu on!


Kiva tuota oli tehdä, mutta sotkuista! Likaisentyönlisä kiitos. ;) On muuten kortilla kangaskaupoissa (ainakin paikallisissa) kivat froteet, jossa ois tarvittava paksuus. 
Nyt VaateSaniaiselta voi tilata kylpytakkeja 190-210 cm.

 Tässä barbitalosta kuva kalustettuna
.


Kalusteet ja nuket yms tavarat oli lapsilla valmiina. Itse tehneet tai saaneet kirpparilta tai kaupasta.

Tässä näkyy talon väri. Tytöt halus harmaan. (Nuorin tosin punaisen, mutta ei saanut kannatusta.)
Ja äiti haaveilee jo isommasta barbitalosta. Tässä syvyys vähän nafti. Mutta täytyy tyytyä toistaiseksi tähän. Jos tekisin muutaman kalusteen seuraavaksi ja verhot. Onko kellään ideoita verhotankoihin? Itse ajattelin, että ohutta rimaa kahden silmukkaruuvin avulla verhotangoiksi.

Testasin tätä näkkäriä. Nyt menen maistelemaan.