torstai 17. marraskuuta 2011

Kehonrakennusta :)

Sisko tilas vauvalleen roikkuvan kehdon. Saatiin käydä vakoilemassa yhtä toteutettua kehtoa, joten vähän paremmin sai osviittaa, mitä pitäs ommella. Kaavan (pohjan) piirsin ite, mitat oli suunnilleen tiedossa. Minä tein ompelutyön, siskon mies väsäs muut osat. Hieno tuli! Ja isänpäivänaamuna syntyi kehdonkäyttäjä.


Joulupukinkonttiin ois ihana saada tämmönen nukkevauvalle.

tiistai 15. marraskuuta 2011

Joustofroteesta

Kahdelle nuorimmalle ompelin joustofroteesta yläosia. Kuvat on tuhnusia pimeällä otettuja, mutta vaatteet on oikeen värikkäitä ja kivoja.

Minnie 110 cm.

110 cm perustunika. Kaava sovellus.

120 cm peruspaita.
Nyt tarttis ruskeet legginsit 110 cm.

torstai 3. marraskuuta 2011

Pulmia

Tuli tässä sitten makuuhuonetta siivotessa mieleen kaksikin pulmaa. Ensimmäinen koskee sitä, miten löytäis tarpeeksi suuria lakanoita parisänkyyn, jonka koko on 180x210 cm. Tykkäisin puuvillaisista muotoonommelluista, mutta ei löydy tuossa koossa. 180 cm leveään sänkyyn löytyis, mutta 200 cm pitkään. Hö! Ei varmaan kauheen vaikee ois ommella, ku jaksais perehtyä. Nykyiset naftit lakanat tahtoo irtoilla jostain koko ajan. Löytäis ees tarpeeks laajoja normilakanoita.

Pussilakanasetit kirppikseltä. Hintalapussa luki, että retropussilakanat, mutta pesulapussa luki, että IKEA. Uskon pesulappuun. :) Mutta napakkaa puuvillaa ja väri jotenkin niin mua nykyisin miellyttää.

Nikkaroin eilen entisöinnissä tämmösen rimakehyksen (näkyy hyvin mun hienot liitokset!) ja virittelin siihen huippukankaan.

Pulma kaks onkin sitten se, että laitanko uuden taulun oliiville sängynpäätyseinälle vai makkarin sivuseinälle, joka on valkoinen. Auttakaas mua, kummin tekisitte? Kuvissa mallattuna näille seinille ilman ruuvia.